OMI fysioterapia (Manuaalinen terapia)

(OMI) Kliininen ortopedinen lääketiede®
OMI on kliininen tutkimus- ja diagnosointijärjestelmä, jonka avulla lääkäri tai fysioterapeutti voi melko yksinkertaisilla menetelmillä selvittää, mistä asiakkaan mahdollinen  tuki – ja liikuntaelimistön oireidenkuva tai ongelma johtuu. Tutkimusmenetelmä on standardoitu, jolloin sen avulla tehtävät diagnoosit johtavat täsmälliseen oireenmukaiseen hoitotapahtumaan. Tutkimisen standardointi mahdollistaa myös hyvän ja sujuvan yhteistyön lähettävien lääkäreiden ja fysioterapeuttien välillä. Ortopedisen lääketieteen menetelmiä toteuttavat lääkärit ja fysioterapeutit, jotka ovat saaneet 3-6 vuotta kestäneen lisäkoulutuksen.

Milloin OMI fysioterpiaan?

OMI klinikalle voi tulla minkä tuki-ja liikuntaelimistön oireen vuoksi. OMI klinikalle tullaan yleensä yhteistyökumppaneina toimivien OMI lääkäreiden lähettäminä tai muun lähettävän tahon toimesta.  Klinikalla joko lääkäri tai fysioterapeutti tutkii alkutilanteen. Kliinisen tutkimisen perusteella valitaan diagnoosin mukainen terapialinja. OMI fysioterapian tavoitteena on saumaton yhteistyö lääkäreiden kanssa.

Historia

Tohtori James Cyriax kehitti ensimmäisenä standardisoidun tutkimus- ja hoitomenetelmän, jota hän kutsui ortopediseksi lääketieteeksi.
Cyriax omisti elämänsä tutkimiselle ja muiden kouluttamiselle. Orthopaedic Medicine International (Cyriax)®, OMI Global®, on kansainvälinen yhdistys, jonka muutamat yleislääkärit ja fysioterapeutit ”International Teaching Team’in” jäsenet perustivat vuonna 1989. He olivat mukana avustamassa Tri. Cyriax’a eri kursseilla vuodesta 1982 asti.
Päämääränä on edistää Tri. Cyriax’in (1904-1985) menetelmiä yhteiskunnan hyväksi ja toimia sateenvarjo-organisaationa, joka valvoo eri maiden eri toimintoja tason ylläpitämiseksi. OMI Global on ylpeä ja kiitollinen siitä että se voi olla mukana levittämässä tätä erittäin hyödyllistä ja käytännöllistä tietoa.

Nykyään OMI koulutusta on melkein jokaisessa Euroopan maassa sekä Kanadassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Intiassa. Norjassa koulutus on osa lääkäreiden perusopintoja ja toimii lisäksi jatkokoulutuksena valmistuneille lääkäreille. Suomessa OMI aloitti koulutuksen vuonna 2001. Koulutus on standardoitu ja sen sisältö on sama Suomessa ja ulkomailla.

OMI fysioterapeutteja ovat, Olli Aro, Ari Heinilä, Petri Korhonen sekä Pekka Salo.

Ajan voit varata netistä sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse 044-3223790

Tutustu myös OMI Finland sivustoon