Aktiivi Askel alaraajaklinikka

Aktiivi Askel Alaraajaklinikka – Aktiivi Fysioterapia Tampere Oy

Tutkimusten mukaan vastasyntyneillä ja nuorilla lapsilla noin 98 prosentilla on ”terveet” jalat. Aikuisista ”terveet” jalat on enää noin 40 prosentilla. Mielenkiintoinen kysymys kuuluu, mitä jaloille noiden vuosien aikana tapahtuu?

Kävely- ja juoksutyylejä sekä niihin vaikuttavia tekijöitä on erilaisia. Ihminen viettää keskimäärin 25–57 prosenttia elämästään alaraajojensa päällä. Aktiivisuustasosta riippuen otamme päivittäin noin 8000–14000 askelta, mikä läpi elämän kilometreissä mitattuna vastaa noin kolmea kierrosta maapallon ympäri tai noin 3000 maratonia. Ei siis ole ihan sama miten alaraajamme toimivat.

Alaraajaongelmien taustalla saattaa olla rakenteellinen virheasento tai/ja toiminnallinen (hankittu) ongelma. Seurauksena kipua ja toimintakyvyn alenemista voi esiintyä alaraajoissa, selässä tai jopa niskassa. Alaraajaongelmissa huomionarvoista on se,  että usein ongelman aiheuttaja ei ole siellä missä kipu on!

Aktiivi Askel

Aktiivi Askel on erikoistunut alaraajaongelmien tutkimiseen ja fysioterapiaan. Tarjoamme asiakkaillemme täysin uudenlaisen palvelukonseptin, jossa ”perinteisen” tutkimisen lisäksi tutkitaan dynaamista liikettä eli kävelyä tai juoksua. Tutkiminen kohdistetaan liikkumisen aikana syntyviin toimintoihin, jolloin fysioterapeuttiset toimenpiteet pystytään kohdistamaan tarkasti mahdolliseen ongelman aiheuttajaan. Liikkeen tutkimiseen käytämme ainoina Suomessa Templo-analyysiohjelmaa sekä Basler-suurnopeuskameraa, joka pystyy ottamaan 120 kuvaa sekunnissa.

Aktiivi Askeleessa asiakasta palvelee erikoiskoulutettu fysioterapeutti. Perusteellisen tutkimisen jälkeen suunnittelemme ja toteutamme fysioterapeuttisia toimenpiteitä, tarvittaessa valmistamme yksilölliset jalkaterän ja alaraajan toimintaa ohjaavat pohjalliset sekä opastamme kenkien valinnassa.

Aktiivi Askel alaraajaklinikan vastuullisena terapeuttina toimii TtM / Jalkaterän sekä alaraajan toimintaan erikoistunut fysioterapeutti Petri Väyrynen sekä alaraajoihin erikoistunut fysioterapeutti Ari Heinilä.