Me tarvitsemme stressiä. Sen avulla saamme aikaiseksi haluamamme asiat. Stressistä pitää kuitenkin aina palautua.

Työelämän muuttuneet vaatimukset ja suorituskeskeinen elämäntyyli kuormittavat yhä enemmän. Henkisen jaksamisen ongelmat aiheuttavat lisääntyvissä määrin lyhyitä ja pitkiä sairaspoissaoloja. Kroonista ylirasitusta ja väsymystä kokee yli puolet suomalaisista työikäisistä miehistä sekä naisista. Uupumus kasvaa usein pikkuhiljaa ja oireiden tunnistaminen voi olla itselle haastavaa. Fyysiset oireet ovat esimerkiksi hälytysmerkki sietorajan ylittämisestä.  Vaikea stressitila saattaa harhauttaa pitämään oireiden syynä heikkoa fyysistä kuntoa vaikka kyse on ylikierroksilla käyvästä autonomisesta hermostosta, joka ohjaa vireystilaamme sekä palautumista.

Hyvät stressinhallintataidot ovat merkittävä osa kokonaisvaltaista jaksamista ja sairauksien ehkäisyä. Pitkittyneen stressin tiedetään altistavan mm. verenpaineen kohoamiselle, migreenin puhkeamiseen sekä se lisää sydän- ja verisuoisairauksien riskiä. On tärkeää tunnistaa liikaa voimavaroja kuluttavan stressin merkit. Vaikeasta ylikuormituksesta toipuminen on pitkällinen ja vaikea prosessi, olipa kyseessä urheilijan ylikunto tai työuupumus. Parhaiten auttavat varhaiset toimenpiteet.

Sykevälimittaukseen pohjautuva sykeanalyysi on uusi tieteellisesti hyväksytty menetelmä, jonka avulla saat yksilöllistä objektiivista tietoa stressikestävyydestäsi sekä stressistä palautumisesta. Mittaaminen ei vaadi laboratorio-olosuhteita tai erityisjärjestelyitä. Mittaus tapahtuu tavallisen arjen lomassa yöllä ja päivällä, eikä häiritse normaaleja askareita. Ainoastaan saunaan ja suihkuun mittari on otettava pois. Mittari on roiskevesitiivis, muttei vedenkestävä. Mittauksen avulla saamme vastauksia, paljonko stressireaktiota koet päivän aikana, palaudutko riittävästi ja onko yöunesi riittävän laadukasta.

Viiden vuorokauden Aktiivi Syke – Sykeanalyysin avulla saat yksilöllistä tietoa seuraavista osa-alueista:

*     Stressi ja voimavarat

*     Unen palauttava vaikutus

*     Työn fyysinen kuormitus

*     Liikunnan teho suhteessa omaan kuntoon

*     Elämäntapojen terveysvaikutukset

 

(Bodyguard -mittalaite)

bg2

 

 

 

 

 

 

 

 

Palveluun sisältyy aina alkuohjeistus, 5 vuorokauden mittaus työssä sekä vapaa-ajalla, sekä henkilökohtainen palautekeskustelu n. 30 min.

(Mittauksen eteneminen. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana)

Aktiivi syke sykeanalyysi

Aktiivi Syke

Järjestämme yksilömittausten lisäksi kokonaisuuksia ryhmille ja työyhteisöille.

Työnantaja, tiesitkö että ennaltaehkäisevistä terveydenhuollon kustannuksista KELA korvaa 60%? Vähentämällä työuupumuksesta aiheutuvia ennenaikaisia eläköitymisiä säästät myös eläkevakuutusmaksuissa!

Lue lisää mittauksesta ja laitteistosta tästä!

Tarjoukset ja yhteydenotot suoraan Laurille (lauri.korjus@aktiivifysioterapia.fi)

 

Lauri Korjus
Sumeliuksenkatu 13 A
33100 Tampere
puh. 044-3223790